طراحی مدل فرایندی برندسازی کارآفرینانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط صنایع غذایی
چکیده مقاله: | |
چکیده پژوهش حاضر به طراحی و تبیین مدل برندسازی کارآفرینانه در کسبوکارهای کوچک و متوسط صنایع غذایی ایران میپردازد. این مطالعه با درک نقش و اهمیت برندسازی کارآفرینانه در بنگاههای کوچک و متوسط و با توجه به ضعف مطالعات پیشین در خصوص معرفی یک مدل برند کارآفرینانه مناسب در این بنگاهها اجرا گردید. بدین منظور از چارچوب پژوهشی آمیخته اکتشافی در گردآوری دادهها و به منظور دست یابی به مؤلفههای برند کارآفرینانه استفاده شده است . روش پژوهش صورت گرفته در بخش کیفی، مصاحبه عمیق و نیمهساختار یافته و در بخش کمی، روش توصیفی- همبستگی بوده است. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل خبرگان و اساتید دانشگاهیِ بازاریابی کارآفرینانه و کارآفرینان و مدیران برند بنگاههای کارآفرین برتر بخش غذایی در سال 87 و 88، و در بخش کمی جامعه کارآفرینان برتر سال 87-88، معرفی شده توسط وزارت کار در صنعت غذایی میباشد. در بخش کیفی با استفاده از روش نمونه گیری ملاکی- نظری، دوازده خبره و کارآفرین برتر انتخاب شد و در بخش کمی با استفاده از روش نمونه گیری طبقهای، 77 کارآفرین انتخاب شدند. ابزار گردآوری دادهها در مرحله کیفی مرور متون پیشین و مصاحبه نیمهساختار یافته با خبرگان، و در مرحله کمی پرسشنامه محقق ساخته بوده است که از روایی محتوای مطلوب و ضریب قابلیت اعتماد (آلفای کرنباخ) 85% برخوردار میباشد. در نهایت یافتههای پژوهش حاکی از آن است که مدل برندسازی کارآفرینانه در بنگاههای کوچک و متوسط کارآفرین، متشکل از پنج مرحله شامل 1) تحلیل و ارزیابی برند، 2) انتخاب نام و هویت برند، 3) تثبیت جایگاه برند در بازار، 4) انتخاب استراتژی برندسازی و 5) حفظ جایگاه برند میان مشتریان و بازار میباشد و کار آفرین با پیادهسازی آن تلاش میکند تا ضمن تأمین ارزش مورد انتظارِ مشتری، تقویت و توسعه جایگاه شرکت و محصولات آن در سطح بازار، و ایجاد مزیتهای رقابتی ماندگار، پایایی و ماندگاری کسبوکار خود را در محیط، به صورت هر چه بیشتر حفظ نماید.
|
|
واژههای کلیدی: برندسازی، مدل برندسازی کارآفرینانه، بازاریابی کارآفرینانه، بنگاههای کوچک و متوسط، | |
متن کامل [PDF 670 kb] |